Funksjonell Trening

NYBEGYNNERKURS STARTER SNART!

Fysiotrimmen AS driver med funksjonell trening i Liedbygget! CrossFit som konsept har de siste årene hatt en eksplosiv vekst verden over! Det er en grunn til det og vi vil anbefale alle som ønsker å komme i toppform på rekordtid å ta turen innom oss for å lære mer om CrossFit-metodologien og bli med på en av våre gratis Introtimer. Øktene er morsomme og krevende, men alle kan være med uansett fysisk form da vi skalerer og tilpasser øvelsene til hver enkelt deltaker. Funksjonell trening er et selvstendig konsept og fungerer således som et eget "senter i senteret". Det innbærer at det vil bli egne medlemsavgifter for å delta. Prisene vil være noe høyere enn vanlig medlemsskap ved Fysiotrimmen AS. Dette fordi det er ressurskrevende og innebærer tettere oppfølging og coaching fra våre instruktører. Til gjengjeld vil du få en unik treningsopplevelse som aldri blir kjedelig og er ekstremt artig og motiverende. For å bli medlem hos oss må du gjennom et obligatorisk nybegynnerkurs som går over 4-5 timer. Dette kan på mange måter sammenlignes med kurs med personlig trener da vi kjører små grupper med få deltakere av gangen. Du vil få en grundig teoretisk og teknisk innføring i CrossFit-konseptet og lære grunnleggende prinsipper og øvelser. Dette er viktig for å mestre teknikk og trene på en trygg og effektiv måte! Etterhvert som du blir bedre og vil prøve nye og mer avanserte økter og øvelser vil vi arrangere flere kurs etter et 4 trinns nivå system. Når du er medlem hos oss kan du selvfølgelig ta del i våre øvrige treningstilbud. Familierabatter på treningsstudioet vil fremdeles gjelde. Feks vil familiemedlem/samboer til en som har medlemsskap på funksjonell trening beholde sine rabatter ved Fysiotrimmen for vanlig medlemsskap.

Se også www.crossfit.com for mer informasjon om CrossFit.


PRISER:

Ingen innmeldingsavgift

NYBEGYNNERKURS: 500,- om du ikke vil bli medlem. Gratis om du melder deg inn.

AVTALEGIRO 12 MND BINDING (inkl. medlemsavgift): 690,- (590,- STUDENT).
AVTALEGIRO 6 MND BINDING (inkl. medlemsavgift): 890,- (790,- STUDENT)


HVA ER CROSSFIT

CrossFit ble grunnlagt av tidligere gymnast Greg Glassman i Santa Cruz California i 1995. Glassman ønsket å skape et mest mulig komplett fitnessprogram som skulle ivareta alle fysiske egenskaper. Ved å hente elementer fra turn, styrkeløft, vektløfting og diverse utholdenhetsidretter og kombinere disse på et utall forskjellige måter oppnådde han nettopp det. Greg Glassman var også den første til å skape en meningsfull og målbar definisjon av begrepet Fitness. Han definerte det som « Increased work capacity across broad time and modal domains».

Increased work capacity: (Økt arbeidskapasitet): Evne til å utføre et størst mulig fysisk arbeid i et gitt tidsrom.

Broad time: (over forkjellige tidsrom): fra korte høyintensitetsintervaller med kroppsvekt og/eller bruk av diverse hjelpemidler som frivekter, turnringer, medisinballer, klatretau, hoppetau,hoppekasser, kettlebells etc etc, til langvarige utholdenhetskrevende øvelser feks å løpe maraton eller å ro/sykle/svømme lange distanser.

Modal domains: (Mange forskjellige aktiviteter): feks roing, løping, vektløfting, styrkeløft, et utall kroppsvektbaserte øvelser etc.

I CF ønsker vi ikke å spesialisere oss (å bli ekstremt god på en bestemt ting) men å mestre alle mulige fysiske utfordringer. En god CrossFit-utøver skal kunne prestere bra i alle idretter og overføre sine opparbeidede evner til det daglige liv. For å illustrere dette definere Greg Glassman «10 generelle fysiske egenskaper» som CrossFit konseptet søker å optimalisere:

De ti generelle fysiske egenskapene hos et menneske:

1. Kardiovaskulære/respiratorisk utholdenhet- kroppens evne til å samle, ta opp og transportere oksygen
2. Utholdenhet- kroppens evne til å ta opp, transportere, lagre og utnytte energi.
3. Styrke- en muskulær enhet,kombinasjon av muskulære enheters evne til å produsere kraft.
4. Fleksibilitet- evnen til å maksimere bevegelsesutslaget i et ledd.
5. Effekt- en muskuler enhet, kombinasjon av muskulære enheter til å utvikle maksimal kraft på kort tid.
6. Hurtighet- evnen til å minimere tiden på gjentatte repetisjoner
7. Koordinasjon- evnen til å kombinere flere distinkte bevegelsesmønster til en enkel distinkt bevegelse.
8. Agility- evnen til å minimere overgangen mellom et bevegelsesmønster til et annet.
9. Balanse- kroppens evne til å plassere kroppens tyngdepunkt i forhold til støtte flaten.
10. Presisjon- evnen til å kontrollere bevegelse i en gitt rettning med en gitt intesitet.

Dersom en idrettsutøver har alle disse egenskapene, og mestrer de kan de også hevde seg i CrossFit Games, og kjempe om tittelen "Worlds Fittest". (kilde www.unbroken.no)

CrossFit defineres som

«Konstant varierte funksjonelle bevegelser utført med høy intensitet».

Intensitet = Kraft x distanse delt på tid eller enkelere sagt: Hvor mye arbeid eller kraftutvikling man kan skape i et gitt tidsrom. På bakgrunn av dette kan man enkelte måle effekten av det vi gjør i en CrossFit-økt.

Funksjonelle øvelser: Helkroppsbevegelser som er naturlige og har god overførbarhet til det daglige liv. Feks: løfte, skyve, dra, hoppe, klatre, løpe, kaste. Du vil ikke finne maskiner med vektmagasin eller se isolasjonsøvelser som feks bicepscurl på et CrossFit-gym.

Konstant varierte: Når du er medlem hos oss vil du aldri oppleve at en økt er lik fra en dag til den neste. Øktene og øvelsene varierer hele tiden i lengde og intensitet. Det er nettopp dette som gjør funksjonell trening så utrolig gøy og motiverende. Selv om treningen er konstant variert er det likevel et system i det. Etterhvert som du blir mer kjent med konseptet vil du lære deg å programmere selv. På den måten kan du feks legge mer vekt på dine svakheter og i perioder prioritere bestemte ting du ønsker å forbedre deg på. Kanskje vil du øke din maksstyrke, klare å ro 10.000 meter på kortest mulig tid eller lære deg å stå eller gå på hendene. Ingenting slår følelsen av å sette personlig rekord i en av de mange forhåndsdefinerte «benchmark øktene» man finner definert i CrossFit eller å klare en ny ting du ikke har klart før!!

Et annet meget viktig punkt med funksjonell trening hos oss er fellesskapet med de andre medlemmene på timene. Dette gjør at mennesker knytter bånd, ved å jobbe sammen og motivere hverandre til å yte deres beste hver gang! Det er vitenskapelig bevist at det å trene målrettet sammen med andre øker effektiviteten!

Ønsker du å bli medlem hos oss?

Bli medlem!